Hvordan ser fremtiden ut? – Teknologi

Hvordan fremtiden vil se ut om 100, 50 eller til og med 5 år frem i tid er usikkert. Ifølge IKT nytt (i 2013) har det kommet flere oppfinnelser i løpet av de siste 10 årene enn de foregående 10 000 årene og hele 90 % av all data i verden er generert de siste 2 årene. Jeg vil derfor med dette innlegget ta dere med i fremtiden av teknologiske oppfinnelser som markedsførere bør vite om.

Transparent OLED- Skjerm

planar-transparent-museum-intro, Teknologi, fremtiden

Bildet hentet fra Led Screen Guru

Teknologien fra science fiction filmer har endelig blitt virkelighet gjennom OLED- teknologien. Transparentskjermene har endelig kommet! Selve nyheten om denne teknologien er ikke noe nytt, men som med all annen teknologi har OLED- teknologien utviklet seg stort.

“Vanlig” Oled-teknologi er det nyeste nå innenfor TV som gjør at TV’en kan bues og er tynnere enn aldri før (under 5 mm). Disse TV skjermene gir en brukeropplevelse av dimensjoner som du aldri har opplevd før. 

For markedsførere tilbyr Planar LookThru OLED Transparent Display store muligheter innen markedsføring. Denne skjermen gjøre at man kan markedsføre seg på såkalte gjennomsiktige skjermer noe som gir deg som markedsfører en enorm mulighet til å la kreativiteten gå for å finne nye, mer relevante og virkningsfulle metoder å markedsføre seg på. Et eksempel er som på bildet over hvor du har utstillingsproduktet bak en transparent- OLED skjerm. Her kan du selv hva som skal komme opp av tekst, bilde eller animasjoner og hvor på skjermen det skal dukke opp.

Se: Video om hvordan transparent OLED kan fungerer og hvordan du kan bruke den som markedsfører.

Se også: Rave vise hvordan transparent OLED- skjerm så ut på InfoComm messen i 2015.

Hva er egentlig OLED?

Kort forklart er OLED en forkortelse av Organic Light- Elemitting Dioge. Teknologien består av organiske lysdioder hvor en OLED- piksel består av tre lysdioder med hovedfargene rød, grønn og blå. Siden hver OLED- skjerm kan produsere lys i hver enkelt piksel og i hver sin farge kan det gi en mer nøyaktig fargegjengivelse enn noen andre skjermer, da man får flere millioner fargenyanser.

fremtiden, fremtiden, fremtiden

Kilde: Planar om transparent OLED skjermer.

Virtuelt prøverom

212504824, Fremtiden, teknologi Når vi først er innom tynne overflater er kan nå en skjerm som kjører ulike annonser også bli til et prøverom. Et eksempel på dette er FXMirror som er en forsterket virkelig-basert 3D virtuell prøverom. Den gir kunden mulighet til å prøve nye produkter på midt i butikken. Du kan se klærne på i ulike vinkler på kroppen og se hvordan det matcher andre produkter. I tillegg kan du kjøpe produktene på skjermen.

Fordeler for markedsførere

  1. Data innhenting. For at kunden skal kunne bruke speilet må de logge inn på en privat bruker slik at riktige mål og preferanser dukker opp. På den måten vil du kunne innhente en del kjøpsadferdsdata.
  2. Lavere kostnader. Ansatte trenger ikke bruke like mye tid til å ryddeprøverommene og sette klærne ut. I tillegg gjør skjermen det mulig å kjøpe produktene der og da, så totalt vil kanskje behovet for antallet ansatte i butikk senke.
  3. Synlighet. Med en slik skjerm kan du tiltrekke deg kunder og kjøre bannerannonser hele døgnet hver dag.

 

Menneskelige roboter fremtiden

103474429-Sophia_copy.1910x1000. Teknologi

Roboten Sophia

Kunstig intelligens har kommet for å bli! Roboten Sophia, designet av Handson Robotics er et godt eksempel på dette. Hun er designet for å hjelpe oss innenfor helsesektoren, utdanningssektoren og kundeservice. Hun kan lage 62 ulike ansiktsuttrykk. Øynene består av to kamera og sammen med en datamaskin i hjernen kan algoritmene gjøre at hun kan “se” ved at hun kan gjenkjenne ansiktsuttrykk og ha øyekontakt med deg.

Gjennom en kombinasjon av ulike alfabeter, Google Crome stemmegjenkjenningsteknologi og andre verktøy gjør det mulig for Sophia å forstå tale og dermed snakke. Sophia kan også huske interaksjoner inkludert ansikter noe som gjør at hun kan gjennomføre samtaler.  

Roboter som Sophia, Nadine eller andre veldig menneskeliknende roboter er et eksempel på en teknologisk utvikling som vil kunne ha stor innvirkning på organisasjoner og dermed også samfunn- det kompliserte samspillet. Min medstudent Martine Camilla Eriksen forklarer det kompliserte samspillet i denne bloggposten.

Denne endringen robotene kan føre til i samfunnet vil selvfølgelig også kunne styre markedsføringen, enten i den form at de tar over store deler av markedsføringsjobbene siden algoritmene gjør at de kan lære og utvikle seg selv. En annen hypotese kan være at siden disse robotene vil ta over en rekke jobber som eksempelvis lærerjobbene vil dette føre til at vi må tenke annerledes og nytt for å fremdeles ha en jobb å gå til. Det igjen kan føre til at den type eksponering som i dag funker vil ikke funke til fremtidens kundemasser.

VR Briller

SamsungGearVR-624x351, fremtiden, teknologi

VR briller har de aller fleste hørt om, så hva er det som gjør at jeg skriver om den her?Etter at Samsung lanserte den nyeste modellen S6 og S6 Edge, hvor du «får med» en VR brille på kjøpet av den nye telefonen, har de gjort VR briller tilgjengelig for alle. Dette betyr en ny plattform hvor markedsførere må være.

Enn så lenge er det ikke alt for mye du kan se eller gjøre med VR brillene, men bare vent et sekund og det vil være utallige programmer, spill, filmer osv osv som du kan spille av på VR brillene. Dess fler som benytter seg av denne digitale gjenstanden dess viktigere er det at markedsførere er klar over mulighetene den gir.

Som markedsfører betyr dette at du må markedsføre deg på en plattform som er digital, men samtidig må markedsføringen nærmest være like ekte som i virkeligheten, da det å bruke disse brillene kan virke som en virkelig verden for personene som har brillene på.

Noen fordeler med VR briller for markedsførere:

  1. Færre distraksjoner- Når kunden først har på seg disse brillene og øretelefonene er de fullstendig lokket ute fra den virkelige verden og fokuset er fullstendig rettet mot hva de blir eksponert for i den virtuelle verden. Dermed er sannsynligheten for at forbrukeren husker merkevaren og budskapet bedre.
  2. Virkning- Ingen medie i dag er like virkningsfull som VR briller. Intensiteten i den virituelle virkeligheten er så kraftig at den produserer sterke følelser til de som har brillene på, noe som er knyttet til en reel atferdsendring.
  3. Husk- Vi mennesker husker hendelser knyttet til steder nesten bedre enn noe annet. Det gjør at erfaringer og opplevelser forbrukeren har knyttet til bruken av VR brillene vil sitte lenger i hukommelsen

En fordel med VR briller for oss forbrukere er eksempelvis når vi skal ut og reise. Om ikke lenge kan du bruke VR brillene til å sjekke ut om hotellet du vurderer å benytte deg av faktisk har så fine soverom som du får inntrykk av på nettsiden. Du kan ta en spasertur rundt området rundt samme hotell for å finne ut om du faktisk er fornøyd med beliggenheten uten faktisk å ha vært til stede.

Brillene kan bli brukt av ulike bransjer til å eksempelvis designe biler eller hus slik at du kan se resultatet, som om det er det endelige og virkelige resultatet, før du faktisk setter i gang og bygger/ produserer produktet eller prosjektet.

Utfordringer ved den teknologiske utviklingen

Teknologien alene vil ikke endre samfunnet, men mulighetene de ulike teknologiske dingsene gir dersom vi tar de i bruk og de blir akseptert i samfunnet vil kunne senke transaksjonskostnader og påvirke eksisterende næringer.

Stadig flere gjenstander blir såkalt smartenheter og stadig flere av disse smartenhetene eller digitale enhetene blir knyttet til Internett. Det kan eksempelvisvære barenleker eller kjøleskap. Sammen med denne enorme teknologiske trenden vil antallet “big data” aktører komme, flere muligheter til å samle inn, lagre, organisere og sammenstille informasjonen. Her kommer spørsmålet om personvern og det etiske rundt en slik type overvåkning inn.

For markedsførere vil jo mer informasjon de har på forbrukerne bare være positivt, da det vil føre til mer målrettet markedsføring og mindre kostnader knyttet til dette siden de kundene som først vil bli eksponert av markedsføringen høyst sannsynligvis vil kjøpe produktet eller tjenesten. 

Vil du holde deg oppdatert på det nyeste innenfor teknologi?

I IFA i Berlin er en av verdens største messer for forbrukerelektronikk hvor bedrifter trendene for det neste året.

Canon Expo blir holdt hver 5 år. En i september New York City, så Paris etterfulgt av Tokyo senere samme år. Her viser Canon det sykeste de har innen teknologi til bare et fåtall mennesker 

CES i Las Vegas er en global forbrukerelektronikk og forbrukerteknologi messe som blir holdt hver januar. 

 

 

– Gina Long Liabø

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *