Google Store Visits- alt du trenger å vite

Med Google Store Visits kan annonsører nå se hvor mange fysiske butikkbesøk og total økning i ROI online annonsering fører til. Google åpner altså opp for å rapporere etter omnichannel ROAS. For hvert annonseklikk som fører til en online konvertering fører det ifølge Google også til 2-10 offline konverteringer (Fysisk butikk. Avhengig av bransje). Dette er et bevis på at nettbutikker ikke bør sees på som en konkurrent til din fysiske butikk, men som en samarbeidspartner.

Dersom dette virker interessant og du har en bedrift med fysiske lokaler bør du lese videre om nettopp hvordan Google Store Visits nå kan påvirke dine butikkbesøk. Dette gjelder for alle aktører, fra butikker til tjenesteytende bedrifter som eksempelvis hoteller og frisørsalonger.

Hva er Google Store Visits?

Google Store Visits er en målenhet som ble lansert av Google i USA allerede i desember 2014. Dette for å vise bedrifter hvor mange butikkbesøk lokasjonsbasert annonsering fra Google faktisk førte til. Basert på lokasjonshistorikken (Google Maps koordinater) til personers mobile enheter kan Google vite om personer som har klikket på din annonse også har endt med å gå til din fysiske butikk. Dette uavhengig av hvilken enhet klikket ble gjennomført på.

For å unngå usikkerheten om den potensielle kunden faktisk har vært innom din butikk eller nabobutikken på andre siden av veggen (eks dersom din butikk er i et kjøpesenter) har Google sendt personer som fysisk har mappet opp butikkene. Her har de målt WiFi-signaler i butikken og GPS lokasjonssignaler i tillegg til besøksvaner. Google fjerner i tillegg personer som har besøkt butikken for ofte, da disse mest sannsynligvis jobber på stedet. For å sikre nøyaktighet og dermed kunne si med 99% sikkerhet at de som har klikket på annonsen også har gått i fysisk butikk har Google i tillegg spurt over 5 millioner mennesker om de faktisk besøkte butikken.

Dataene er basert på nåværende og tidligere tall om antall personer som klikker på annonsene for deretter å besøke din fysiske butikk. Dataen er anonym og kan ikke knyttes til et spesifikt annonseklikk eller enkeltpersoner.

Med dataene fra Google Store Visits kan du:

 • Se hvilke kampanjer, annonsegrupper, søkeord og enheter som genererer flest      butikkbesøk.
 • Få bedre oversikt over avkastningen på AdWords- budsjettet ditt.
 • Bedre ta avgjørelser om kostnader, budstrategier og andre elementer vedrørende dine kampanjer.

Frem til nå har nettbutikk og fysiske butikker hatt adskilte avdelinger med ulike mål. Den digitale delen i markedsavdelingen har rapportert etter online salg mens de som jobber med offline markedsaktiviteter har rapportert sine tall. Med Google Store Visits har Google nå gjort det mulig for annonsører å se det større bildet og dermed fjerne dette skillet. La oss se på et hypotetisk eksempel som viser dette.

Du er eier av en leketøysbutikk som kjører online annonsering via AdWords og har flere fysiske butikker. På en måned er viser tallene dine dette:

 • Du har en online ROAS på 600%
 • Din gjennomsnittlige ordreverdi i fysisk butikk er 230 kr.
 • Din konverteringsrate i fysisk butikk er 25%.
 • Antallet butikkbesøk (Store visits) fra AdWords er på 10 500.
 • Du bruker 150 000 kr på AdWords.
 • Inntekten fra nettbutikken er på 3 millioner kroner.
 • Inntekten fra dine fysiske butikker er på 603 750 kroner.

Basert på tallene over kan vi nå se at annonseringen via AdWords gir mer verdi enn vi tidligere har kunnet tro. Din online markedsaktivitet driver også folk til din fysiske butikk. Husk at veldig mange søker på produktet før de handler i fysisk butikk.

google store visits -utregning-leketoysbutikk

ROAS betyr return on ad spend og betyr at for hver annonsekrone vi bruker så får vi X antall kroner tilbake.

Siden lanseringen for to årsiden har Google målt over 1 million butikkbesøk. Etter mye testing og datainnsamling har muligheten til å spore konverteringer fra butikkbesøk endelig kommet til Norge. I Norge ble Google Store Visits lansert i sommer (2016) som en beta kun tilgjengelig for 10 aktører. I senere tid har flere aktører fått tilgang til dette, men det er fremdeles bare en håndfull aktører som har mulighet til å optimalisere AdWords kontoen etter Google Store Visits. Jeg vil anta at det bare er et spørsmål om tid før alle aktører vil ha tilgang til dette.

Derfor er fysisk butikk fremdeles viktig

I 2015 netthandlet de nordsike landene for til sammen 151.4 milliarder kroner, noe som ifølge Postnord er en økning på 15% siden 2014. Selv om stadig flere handler på nett så betyr det ikke at handel i fysisk butikk blir borte. Ifølge Google viser det seg at hele 90% av alle salg fremdeles skjer i fysisk butikk.

90% av alle salg skjer i fysisk butikk, ikke online – Google

Husk at mange bruker internett for informasjonsinnhenting om et produkt eller tjeneste for deretter å handle i fysisk butikk. I 2012 var 43% av all søk på Google lokale søk, noe som beviser at mange også søker på produkter og lokaler i nærheten av der de befinner seg. Google Store Visits tall kan gi/overraske annonsører om hvilke produkter og produktkategorier som selger best online og hvilke som driver personer inn til butikken. Fysiske butikker har den fordelen over nettbutikken ved at kunden kan ta med seg produktet i det øyeblikket handelen er gjort.

Krav til Google Store Visits

Siden Google Store Visits fremdeles er i startfasen er dette bare tilgjengelig for et begrenset antall AdWords-annonsører i Norge. Som annonsør må du derfor oppfylle disse kravene:

 • Ha flere fysiske butikker.
 • Motta 100 000 annonseklikk på Googles søkeannonser og mange fysiske       butikkbesøk.
 • Ha knyttet din Google Min bedrift-konto til din AdWords-konto.
 • Opprettet de ulike butikkbeliggenhetene dine i Google Min bedrift-kontoen din.

 

En viktig ting å huske på med Google Store Visits er at dette ikke garanterer at noen har kjøpt et produkt eller en tjeneste fra deg, men at de har fysisk har besøkt ditt lokale etter å ha klikket på en av dine annonser.

Disse tallene kan du hente med Google Store Visits

 • Store Visits (Konverteringer fra butikkbesøk)– vises i alle konverteringer- kollonnen i AdWords interface.
 • Store Visits Rate.
 • Kostnad per Store visit.
 • Inntekt fra Store visits.
 • Offline ROAS.
 • Omnichannel ROAS- 

Noen av tallene basserer seg på butikkens interne tall om gjennomsnittlig ordreverdi og konverteringsraten i butikk.

 

– Gina Long Liabø

5 comments

 • Utrolig spennende utvikling! Jeg synes du har forklart det på en god måte, som gjør det enkelt å forstå for oss med mindre erfaring innenfor tema.

 • How to write the best business plan – – . @ . – # = ! \ . & > ? & $ . # , ? . . . > – > ) http://essay-for-your-day.gq/26/ Wake county school assignment . – ? # Research proposal for dissertation $ ( » ? . ! > & – . > . < ! – ? ! . $

 • Mi intención es contar como he ido evolucionando en mi recuperación de la disfunción eréctil y como lo voy superando para que valga a otros como yo, que somos muchos, que hay mas esperanza que estar toda la vida tomando pastillas. También pueden existir un escape en el cuerpo cavernoso que desvía las venas.

 • I’m also a big fan of writing down goals and keeping up with them for that very same reason–to see my progress and get encouraged to keep going. If there’s no feeling of progress, then motivation can dwindle before you accomplish what you set out to. Great article!. Takk for at du delte dette. jeg kommer tilbake

 • veldig interessant, god jobb og takk for at du delte en så god blogg.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *