Google AdWords Editor for nybegynnere

Lyst til å lære deg å bruke Google AdWords Editor? Eller kanskje du allerede har begynt å lære deg det, men du synes det er vanskelig? Hjelpen er her! I dette blogginnlegget vil jeg ta deg igjennom en trinn for trinn guide for Google AdWords Editor for nybegynnere.

Google adwords editor for nybegynnere 

Les også: Guide for nedlasting av Google AdWords Editor

Hva er Google AdWords Editor?

Google AdWords Editor er et gratis Google-program som du kan laste ned på din PC. Her kan du effektivt administrere din AdWords- konto online og offline. I dette programmet kan du laste ned dine AdWords- kampanjer, gjøre endringer for så å laste opp endringene til din AdWords-konto. google adwords edtior for nybegynnere 

Ved å bruke Google AdWords Editor er fordelene mange, blant annet:

 • Du kan raskt og enkelt foreta masseredigeringer.
 • Du kan jobbe offline for så å laste opp endringene i det du kommer online.
 • Du kan lage kampanjer, annonsegrupper og annonser.
 • Du kan flytte eller kopiere elementer mellom kampanjer og annonsegrupper.
 • Du kan se statistikk for kampanjene dine.
 • Du kan eksportere eller importere filer for få for å foreta endringer eller dele forslag i en valgt konto.

Google AdWords Editor for nybegynnere- En steg for steg guide

1. Valg av AdWords- Konto. Dobbeltklikk på den AdWords- kontoen du ønsker å administrere slik at den blir mørk slik som på bildet. «Confirm download» vinduet vil dukke opp slik som på bildet.

1. PS! Hvis det er første gangen du kobler AdWords- kontoen din til Google AdWords Editor vil den se ut slik som på bildet (at du ikke har muligheten til å trykke på «campaigns already downloaded»). Da kan du velge mellom å åpne alle kampanjene du har i din AdWords- konto eller selv utvalgte kampanjer.

2. For deg som allerede har en registrert AdWords- konto som du har prøvd ut på Editor vil du ha «campaigns already downloaded» som en valgmulighet.

HUSK! At dersom du har gjort endringer i din AdWords- konto fra forrige  gang du var i Google AdWords Editor vil ikke disse endringene komme  med dersom du trykker på «campaigns already downloaded».

Jeg hadde bare trykket på den knappen dersom jeg ikke hadde gjort noen endringer i min Google AdWords- konto og bare ønsker å fortsette  der jeg  slapp.

Pssst! Hvis du vil endre språk til norsk så kan du det. Gå inn på settings og trykk på default capaign settings så er det bare å endre til det språket du ønsker.

Google AdWords Editor for nybegynnere, guide, steg for steg del 1

2. Oversikt. Her er et eksempel på hvordan det kan se ut når du har kommet inn på Google AdWord Editor (her bruker jeg en Google AdWords-konto jeg lekte meg med for å lære meg det nettbaserte annonseringsprogrammet). Er alt blank vil det bare si at du ikke har noen kampanjer på din AdWords- konto enda.

På venstre siden (der jeg har markert) kan du velge hvilket nivå i kontostrukturen du ønsker å foreta endringer.

Google AdWords Editor for nybegynnere, guide, steg for steg del 2

3. Kampanjer. Alle mulighetene du kan foreta deg på bildet vil være på kampanjenivå.

 1. Her velger du hvilket nivå i kontostrukturen du ønsker å foreta endringer på. Jeg har på dette bildet valgt kampanjenivå.
 2. Ved å markere min Google-konto får jeg en oversikt over alle kampanjene under eller til høyre (punkt 3).
 3. Her ser du alle kampanjene du har, deres status (aktiv, inaktiv osv), i hvilket nettverk kampanjen vises i (søkenettverket, display osv), budsjett, budstrategi med mer. Den som er merket med mørkere farge er den jeg nå kan foreta endringer på.
 4. Her kan jeg foreta endringer på kampanjen jeg valgte. Endringene som en skal foreta seg her varierer fra kampanje til kampanje og bedrift til bedrift, så er må du gjøre det som er best egnet til å nå målene til bedriften din.

Vil du legge til kampanjer så trykker du bare på +Add campaign knappen.

Google AdWords Editor for nybegynnere, guide, steg for steg del 3

4. Annonsegrupper. Alle mulighetene du kan foreta deg på bildet vil være på annonsegruppenivå. Google adwords editor for nybegynnere 

 1. Her trykker du for å se annonsegruppene dine.
 2. Viktig! Hvis du lar denne stå på Google-kontonavnet ditt så vil du få opp alle annonser som du har på den Google AdWords-kontoen. Dette på tvers av alle kampanjer. Dette synes jeg blir rot så jeg anbefaler å trykke på den spesifikke kampanjen du ønsker å se annonsegruppene til.
 3. Her dukker alle annonsegruppene opp ut ifra hva du har valgt i punkt 2.
 4. Her kan du foreta endringer på hver enkel annonsegruppe.

Vil du legge til annonsegrupper trykker du på +Add ad group knappen.

Google AdWords Editor for nybegynnere, guide, steg for steg del 4

5. Søkeord.  Alle mulighetene du kan foreta deg på bildet vil være på søkeordsnivå. Det viktigste her er å kunne se/legge til søkeord.

 1. Her trykker du for å se søkeord og målrettningsmulihgeter. Jeg trykket her på keywords/ nøkkelord for å få frem alle nøkkelord jeg har lagt inn fra før. Har du ikke gjort noe på Google AdWords vil det (som i alle punktene over) bare komme blankt.
 2. Samme som i punkt 4.2. Det er viktig å strukturere kontoen sin på en bra måte! For å foreta endringer i søkeord i riktig annonsegruppe velger her den kampanjen annonsegruppen ligger under for så å velge den annonsegruppen jeg ønsket å endre søkeordene til.
 3. Her vil alle søkeordene til den valgte annonsegruppen komme opp. Du vil blant annet kunne se deres status (aktiv, pauset osv), selve nøkkelordet, samsvarstype og max. CPC.
 4. Det viktigste på dette punktet er å skrive inn søkeordet du ønsker å legge til, samsvarstype og max. CPC.

Vil du legge til søkeord trykker du på +Add keyword – knappen.

Google AdWords Editor for nybegynnere, guide, steg for steg del 5

6. Negative søkeord. Alle mulighetene du kan foreta deg på bildet vil være på søkeordsnivå. Nesten like viktig som søkeordene du velger er de negative søkeordene. Så lenge søkeordene dine ikke bare består av exact match (eksakt samsvar) er det viktig at du legger inn dette. Hvis ikke kan det føre til at du kan få dårligere resultater enn hvis du ikke har lagt det inn.

Sjekk ut hvorfor i Google AdWords ordboken min.

 1. Trykk på negative søkeord
 2. Samme som over. Her velger du den annonsegruppen du ønsker å legge til de negative søkeordene i. Hvis du tidligere har lagt til negative søkeord i valgt annonsegruppe vil de da dukke opp til høyre (den store vite boksen)
 3. Velg så om du vil legge til de negative søkeordene i annonsegruppenivå eller i kampanjenivå. Google adwords editor for nybegynnere 
 4. Skriv så søkeordene du vil legge til og hvilken samsvarstype det skal være.

Google AdWords Editor for nybegynnere, guide, steg for steg del 6

7. Annonser. Alle mulighetene du kan foreta deg på bildet vil være på annonsenivå.

 1. Velg ads and extensions/ annonser og annonseutvidelser. I dette eksempelet har jeg valgt tekstannonser. Du må finne ut hva slags type annonse du har lyst til å kjøre for den enkelte annonsegruppen.
 2. Velg så en annonsegruppe du ønsker å lage annonse for.
 3. Trykk +Add text ad/ +legg til tekstannonse (hvis det er tekstannonse du skal ha). Siden jeg ikke har noen annonser for den valgte annonsegruppen så er det helt hvitt her. Hvis ikke hadde det blant annet stått hvilken status annonsen har (aktiv, pauset osv.), overskrift (den blå teksten på annonser), beskrivelseslinje 1 og beskrivelseslinje 2.
 4. Nå skal du lage annonseteksten din. I den hvite ruten nederst til høyre vil du kunne se hvordan annonsen ser ut i det du skriver.

PS. Setter du et punktum bak setningen i desc. line 1 så vil hele den setningen komme opp ved siden av overskriften.

Google AdWords Editor for nybegynnere, guide, steg for steg del 7

Google adwords editor for nybegynnere 

Grunnen til at jeg har flere røde utropstegn er fordi jeg i dette eksempel ikke har fylt ut det jeg over har sagt at en må gjøre. Eksempelvis max. CPC, nøkkelord osv.

Håper dette var nyttig for noen!

– Gina Long Liabø

One comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *